Det finns en uppsjö med olika rödpunktssikten, spegelrefelexsikten på marknaden.

Att välja modell, storlek på punkt kan vara svårt. Jag provar flera av dessa modeller som finns, dock undviker jag tillsvidare låg-budget varianterna. Hos ipscbutiken.se så är jag stolt över att kunna erbjuda Shield, Docter och inom kort Vortex.

Jag har efter ca 2000 skott skiftat från det utmärkta Shield RMS, 8MOA.

För nästa erfarenhet och kunskapsspridning kommer jag att använda Docter sight III, 7MOA. (Återkommer till “first impressions” för detta rödpunktssikte. Följ gärna min blog)

Shield RMS är ett utmärkt rödpunktssikte med automatiskt justering av rödpunktens styrka  beroende på omgivande ljus, desto ljusare omgivning desto mer intensiv rödpunkt.

Enkelt batteribyte utan att behöva montera lossa och skjuta in rödpunktssiktet igen.

Skulle rödpunkten inte fungera, batteri slut, felfunktion på dioden, smuts så finns det möjlighet till “co-witness” med detta sikte. Du kan se genom ditt ordinarie korn och sikte, givetvis beroende på hur det är monterat.

Jag kan varmt rekommendera Shield RMS 8MOA, finns i webbshoppen för leverans. DocterSIGHT III och DocterSIGHT C finns givetvis också i lager.

Inom kort kommer jag att göra ett längre inlägg om monteringslösningar.

//Anders

Lämna ett svar