Gör en fantastisk CZ Shadow 2 ännu bättre.

Jag har haft min CZ Shadow 2 på hyllan ett tag, eller snarare skåpet, istället har jag tävlat och tränat tusentals skott i IPCS production optics med min Glock 17 MOS försedd med Trijicon RMR 6,5MOA.

Men nu var det dags att i senaste IPSC allsvenskan att låta Glock 17 vila.

Jag har på min CZ Shadow 2, monterat ett Shield RMS 4MOA med Shields eget montage för CZ Shadow 2. Ett mycket lätt monterat och förhållandevis lågt montage, installationen kräver inget mer än en insexnyckel. (När man väl avlägsnat original siktet som kan vara lite tjurigt.)

Motsvarande montage för Shield RMS finns även till CZ SP-01

CZ Shadow 2 – Production optics

Jag upplevde det som enklare, eller mindre ansträngt och mer intuitivt att sätta punkten på målet med CZ Shadow 2.

Detta jämfört med Glock 17, avsaknaden av “Glock bumpen” gjorde att punkten på det monterade Shield RMS bar direkt på målet, och att det känns mer naturligt att “peka” och hamna rätt, då handled på stödhanden inte behöver brytas ned lika mycket som när man skjuter Glock.

Magiska skott och fina “splits”

CZ Shadow 2 känns tung, men leverera stabilt och snabbt täta grupper, jag tycker att jag slarvade många gånger, men träffarna var täta och fina, Glock anser jag är mer oförlåtande vid “slarvig teknik”. Skillnaden i avtryck är ganska påtaglig =)

Kommer jag sluta skjuta Production Optics med Glock 17 och Trijicon RMR?

Aldrig, den är bäst.

 

//Anders

 

 

 

 

 

Lämna ett svar