Spela in ditt skytte!

Att spela in sina stages är både roligt och lärorikt.

Jag tycker att det är mycket utvecklande att kunna utvärdera sin prestation med stöd av video.

Jag kunde inte därför låta bli att ta kontakt med Engelska AimCam som har devisen “see it your way”. De erbjuder glasögon med skyddslinser och en integrerad full HD kamera.

AimCam Pro2

Då jag lägger stor värde i att alltid testa de produkter som är tillgängliga via ipscbutiken.se kommer här en “No B-S” recension av deras produkt AimCam PRO 2.

Specifikation AimCam

Leverans – what is in the box?

AimCam PRO 2 levereras just nu med minneskort 32GB, manual, tre olikfärgade linser, linsduk, USB-sladd, neck-cord, torx verktyg och ett hard case för förvaring. Dokumentation och manual är välgjorda och lättfattliga – RTFM

Set up

Manualen följs enkelt och du ansluter AimCam glasögonen till din smartphone. Det som är lite pilligt är inställning och justering av kameran, men med lite försiktighet och tålamod blir det riktigt bra! Korn och sikte syns riktigt bra mot målet.

[av_video src=’https://youtu.be/E9Z8DJ4nh30?vd=1080′ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-2pwlab’]

App

AimCam appen är en välgjord app med inställningsfunktioner och gallerihantering av överförda inspelningar från glasögonen.

Den är också nödvändig för att i realtid, med viss lagg eller fördröjning, justera kamerans vy.

Överföring av inspelningen görs via wifi, lokalt mellan smartphone och AimCam glasögonen, och går riktigt snabbt. (Men låt telefonen vara när överföringen sker annars kan det bugga ur vid överföringen.)

AimCam har skapat en riktigt välutvecklad app.

The good

Enkelhet och mediakvalitet

Med kameran inställd är det bara ett ett knapptryck för att spela in, en röd led i ögonvrån signalerar att inspelning sker. Inspelning görs i 720P/60FPS eller i 1080P/30FPS, bildkvaliteten i 720P tycker jag räcker utmärkt, ljudupptagningen är bra och tydlig, skottljud fångas utan att det “klipper”.

AimCam Pro 2

 

Teknik & App

AimCam appen ger dig hantering av inspelat material samt vissa inställningar av själva glasögonen, bra fart på överföring mellan smart phone och AimCam glasögonens wifi.

Linskvalitet

Bra med tre olikfärgad linser i ANSI-Z87 skyddsnivå, klara, i god polykarbonat kvalitet.

The bad

Justering av kameran är pillig, dessutom bör den kontrolleras under en tävlingsdag, så att den inte hamnat ur läge. Görs å andra sidan snabbt med hjälp av appen. (red. anm. SAFETY)

Det är kompakt elektronik, batteritiden är därefter. Ta med en powerbank, ladda vid lämplig paus om du går mer än en sex-stage match. Eller vänta med att överföra från glasögon till smartphone tills du är klar, wifi delen förfaller gå hårt att batteritiden.

De känns bulkiga först, men jag vande mig snabbt. En GoPro på skallen är dock mer..

The verdict

Jag är väldigt nöjd med mina AimCam PRO 2, och rekommenderar de till dig som ser nyttan med att spela in sina stages, det unika perspektivet samt att de gör vad de ska.

Jag hade en oro för att använda de i regn, men enligt AimCam själva är regn inget problem för elektroniken, skyfall tycker jag ändå bör undvikas.

 

[av_button label=’Till produktsidan’ link=’manually,https://www.ipscbutiken.se/produkt/aimcam-pro-2/’ link_target=” size=’small’ position=’center’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2iqylf’ admin_preview_bg=”]

//Anders

 

Ett svar

  1. Jag köpte Aimcam Pro 3K med deras insatslinser. Skickade recept till dom men de misslyckades totalt och de svarar inte på mejl så om du behöver insatser så köp nåt annat! Aimcamen fungerar dock utmärkt, superbra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *